Sosyal Medya

Makale

Kudüs’ün Kurtuluşu veya Yeniden İnsanlığın Eline Geçmesi

Nazi Almanya’sında Adolf Hitler’in Yahudilerin üzerine çöktüğü gibi bugünde, Siyonist Ä°srail Devletini yöneten Yahudiler, Filistinli Müslümanların üzerine çökmüş ve Hitlerden öğrendikleri soykırım yöntemlerini Müslüman Filistinlilere uygulamaktadırlar.

Herkesin malumu olduÄŸu üzere, bugün ki Siyonist Ä°srail Devleti’ni yöneten Yahudilerin yaptığı ÅŸey; devlet terörü ile toprak iÅŸgali yaparak, 5 bin yıldır bölgenin sakinleri olan Filistinlileri sürgün edip mallarına mülklerine el koymak, bebek, çocuk, kadın gözetmeden hatta canlı olan ne varsa hepsine kastederek Hitleri örnek almaya devam etmektir.

Zamanında iÅŸbirliÄŸi içinde oldukları ve kendisinden çok ÅŸey öğrendikleri anlaşılan üstatları Hitler’in izini sürmeye devam ediyorlar. Farklı olan tek ÅŸey ise; o gün Hitler’in soykırımına sesini yükselten dünyanın, bugün bu soykırım karşısında sessiz kalmasıdır.

Filistin’in 5 bin yıllık tarihine bakıldığında, bugünkü Siyonist Ä°srail Devletinin yaptığını yapanlar o topraklarda kalıcı olamadılar ve hep kaybettiler. Ve bu iÅŸgalciler tüm güç ve kudretlerine raÄŸmen en fazla iki asır o topraklarda kaldıktan sonra orayı terk etmek zorunda kaldılar.

Tarih tekerrür edecek ve Siyonist Ä°srail Devleti kaybedecek. Kazanacak olanlar ise Hz. Ä°brahim’in mesajını sahiplenip sürdürenler, yani barış, hoÅŸgörü ve huzur ortamını saÄŸlayanlar olacaktır. Yeter ki Allah’a tam teslimiyetin sembolü olan Ä°brahimî geleneÄŸi sürdürmeyi baÅŸarabilelim.

Kudüs’ün, Hz. Ömer ve sonrasında gelen halifelerle 500 yıl huzur ve barış ortamında yönetilebilmesi, Ä°brahimî geleneÄŸe sahip çıkılması, yani “Milleti Ä°brahim’e” yönelmek ile mümkün olabilmiÅŸtir.

Greklerin, Romalıların ve Haçlıların yaptığı gibi yakıp yıkan tüm Nazi bozuntusu yobazlar hep kaybetmiÅŸlerdir. Ancak ve ancak Hz. Ä°brahim’in mesajını sahiplenenler ve onun takipçisi olanlar orada kalmayı baÅŸarabildiler. Taa ki bu hoÅŸgörü kaybedilinceye kadar. 

O günün egemen emperyalist gücünün tüm askeri ve mali desteÄŸine raÄŸmen bir asırdan fazla süren savaÅŸlar sonunda, son Haçlı da Akka’dan gemiye binip gittiÄŸi gibi bugünün Nazi bozuntusu Siyonist Ä°srail Devleti de bozguna uÄŸrayıp yöneticileri de dönüp gitmek zorunda kalacaklardır.

Bugünün tüm egemen emperyalist güçlerinin tüm silahları, askeri ve mali desteğine rağmen bu gerçekleşecektir. Çünkü tarih buna şahitlik etmekte ve en güvenilir kaynak olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira tarih tekerrürden ibarettir.

Åžimdi gelin Allah’a tam teslimiyetin baÅŸlangıcı olan Ä°brahimî gelenek veya “Milleti Ä°brahim” ne demektir, biraz da ondan bahsedelim.

Hz. Muhammed (sav) gibi (2/136, 285; 3/84; 4/152); Hz. İbrahim, Hz. İsmail, Hz. İshak, Hz. Yakub (İsrail), Hz. Musa ve Hz. İsa da peygamberimizdir ve aralarında zerre kadar ayrım yapmayız, yapamayız.

Bir Müslüman için Hz. Muhammed (sav)’in diÄŸer peygamberlerden tek farkı, son peygamber olmasıdır. Ben de Müslümanlardanım diyen herkes için; pergelin sabit ucundaki sözü, La Ä°lahe Ä°llallah Muhammedun Rasulullah, hareketli ucundaki sözü;

La Ä°lahe Ä°llallah Ä°brahim Rasulullah,

La Ä°lahe Ä°llallah Yakub Rasulullah,

La Ä°lahe Ä°llallah Musa Rasulullah ÅŸeklinde deÄŸil midir?

Ä°sa Mesih;

Kadınların en hayırlısı namus timsali Hz. Meryem’in bakire iken hamile kaldığı, Mesih Ä°sa ibni Meryem deÄŸil midir?

Ä°sa Mesih;

Allah’ın Meryem'e ulaÅŸtırdığı kelimesi ve kendinden bir ruh deÄŸil midir? Elbette öyledir.

Velev ki; Hz. Peygamber (sav) ve ashabı namazlarında Kudüs’e hiç yönelmemiÅŸ olsun, velev ki; Ä°srâ suresinde adı geçen Mescid-i Aksa Kudüs olmamış olsun, velev ki; Mir’aç hiçbir ÅŸekilde gerçekleÅŸmemiÅŸ olsun, velev ki; Hz. Ömer, Kudüs’e hiç gitmemiÅŸ olsun.

 

687 yılında Halife Abdülmelik, Kudüs’te Mescid-i Aksa'yı ve üç Ä°brahimî dinin birliÄŸinin sembolü olan Kubbet-üs Sahra'yı inÅŸa ettirmemiÅŸ olsun.

 

Kudüs; Hz. Ä°brahim’in,Hz. Musa’nın ve Hz. Ä°sa’nın mirasçıları iddiasında olan herkesin, her samimi Ä°lahi inanca sahip olanın Harim-i Ä°smetidir, Åžerefidir, Onurudur.

 

Tüm bu “Milleti Ä°brahim” in samimi takipçileri olarak, ÅŸeref ve onurumuz olan bu Harim-i Ä°smetimizi koruma ve yaÅŸatma azminde olduÄŸumuz müddetçe, tıpkı çıkış yolu bulamayan akrebin kendi kendini sokması gibi iÅŸgalci Siyonistler de kendi eliyle kendi sonunu getirecek ve “Milleti Ä°brahim” kazanacaktır, Yahudi’si ile Hristiyan’ı ile Müslüman’ı ile…

 

Ve tarihte hep olduÄŸu gibi Kudüs, Ä°lahi imanın ve inançların baÅŸkenti olarak kalmaya devam edecektir.  

 

Ve Kudüs, hiçbir zaman olmadığı gibi yine hiç kimsenin baÅŸkenti olmayacaktır. O sadece tüm insanlığın yani “Milleti Ä°brahim” in baÅŸkenti olarak kalacaktır.

 

Bunu başarabilirsek işte o zaman; bugün(lük) Siyonist işgali altında olan Kudüs, bu işgalden kurtulacak ve yeniden insanlığın ve insanların eline geçecek ve insanlık nefes alacaktır.

 

İsrâ suresinin 4-8. ayetlerini okuyunca siz de inanacaksınız...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.